сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Как са построени пирамидите в Гиза?
По време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, основателят на Alibaba Джак Ма заяви, че технологичните иновации в миналото са довели до глобални конфликти и войни и дори днес това може да стане една от основните причини за нещо подобно.
Преди около месец край градчето Алфорд в североизточна Шотбандия археолозите откриха неизвестен им до този момент "праисторически" каменен кръг.
Милионерите в САЩ имат общи черти, смята авторът Крис Хоган, който изучава живота на над 10 000 милионера в страната.
Планът на Тръмп да изгради стена от Мексиканския залив до Тихия океан може да има нежелани последици за дивата природа и хората.
Над 7500 участници ще дефилират на 28 международен фестивал „Сурва“ в Перник, който се открива на 25 януари.
След 80 години продажба на риба и морски дарове от всички видове, мястото на световноизвестния рибен пазар Цукиджи в Токио ще се превърне в международен конферентен център по планове, предложени от градските власти в сряда.
В Холандия процентът на престъпленията намалява и правителствена агенция използва празните затвори за домове на бежанци.
За да бъде изхранено нарастващото население на Земята и за да ограничим климатичните промени учени твърдят, че трябва радикално да променим начина си на хранене.
По време на най-страшните дни от сушата, която е обхванала западната част на САЩ от началото на 2000-те години, бушуват пожари и изсъхват посеви. Пясъчни бури вилнеят през равнини и долини. А реките пресъхват от север към юг
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Страница 12
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах