сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019
До 2100 г. един на всеки четирима души ще бъде на 65 години или по-стар, докато един на 20 ще бъде под пет години.
Турски диетолози разкриха ползите от консумация на диня през лятото, съобщава Haberturk.
Лондон е първият град, който ще поеме по нов път, за да убеди останалите градове и техните жители да са по-зелени, по-здрави и по-близко до природата.
Първият в света аквариум, разположен на височина над 2,2 хиляди метра над морското равнище, е открит в град Синин, административен център на северозападната китайска провинция Цинхай, съобщава вестник „Чайна дейли“.
Вчера в 5:13 сутринта към Луната излетя космическата мисия „Чандраян-2“. Тя се отправи към Южния полюс на естествения спътник на Земята и ако всичко върви добре ще стигне там в началото на септември.
Мястото където Добруджа среща морето, е феноменално със своята неповторима дива красота.
Списание National Geographic Traveler класира лидерите в устойчивия туризъм.
Автомобилите са отговорни за голяма част от въглеродните емисии, които допринасят за глобалното затопляне, но същото се отнася и за тяхното производство.
Интересната история на автомат „Калашников” е проследена в детайли в книгата „АК-47. Оръжието на XX век” (ИК „Сиела”) от изследователя на съвременните конфликти К. Дж. Чивърс.
Позлатеният дървен саркофаг на най-известния древен египетски фараон Тутанкамон, живял преди повече от 3.3 хиляди години ще бъде реставриран в Египет, за да бъде изложен в една от залите на новия Египетски музей в близост до пирамидите в Гиза.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Страница 10
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах