сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020

Цялата история на Вселената като разказ

7.10.2019 г.

Луксозното издание на „Произход на всичко” /ИК Сиела/ е различната история, която не признава националните граници и разкъсания начин, по който се преподава науката за миналото.

Търсенето на разкази за произхода, които да свържат отделните по­знания, е старо колкото и човечеството.  Повечето историци изследват детайлите – точните дати, личностите, документите. Но какво трябва да се направи, за да се изследва цялата история – от Големия взрив до наши дни, че и какво ни очаква в бъдеще?

Американският историк Дейвид Крисчън се стреми да отговори точно на този въпрос, създавайки проекта „Голямата история“. Луксозното издание на Произход на всичко”   /ИК Сиела/ е различната история, която не признава националните граници и разкъсания начин, по който се преподава науката за миналото. Крисчън повежда на пътешествие през всичките 13,8 милиарда години и ключовите събития в тях – и след тях, от които в крайна сметка произхожда Земята такава, каквато я познаваме.

Произход на всичко” е съвременен и ненадминат разказ, базиран на изследванията върху глобална общност от повече от се­дем милиарда души и който  обединява знания от всички краища на света. Това е разказ за произхода на съвременните хора и се основава на обединяващата всички ни съвременна наука.

Дейвид Крисчън проследява хронологично всички „прагове” на развитие на Вселената ни: от Големия взрив и появяването на първите звезди, през образуването на Слънчевата система, появата на първия живот на Земята, развитието на цивилизациите до техния предстоящ крах и изчезването на Вселената.

Отдавна се възхищавам на Дейвид Крисчън. В „Произход на всичко“ той елегантно поднася доказателства и прозрения от различни области на науката в един достъпен исторически разказ.“

Бил Гейтс

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах