сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019

9 съвета за пътната аптечка

11.8.2019 г.

Лято, слънце, синьо небе! Ами ако дребни неразположения помрачат радостта от почивката?

Аптечка с точните лекарства може да помогне – не забравяйте да я сложите в багажа си.  Ето девет неща, с които да се съобразите при организирането на комплекта за първа помощ:

1. Предписани лекарства. Вземете си достатъчно за целия престой. Сетете се да си ги набавите навреме.

2. Повръщане. На много хора им прилошава по време на пътуване, особено на деца. Има доста ефективни и подходящи хомеопатични лекарства (попитайте в аптеката).

3. Настинки. Все още най-честото заболяване при пътуване са инфекциите. Не забравяйте да си вземете спрей за нос и термометър.

4. Болка. Повечето хора знаят кои аналгетици им действат – вземете това, което помага на вас.

5. Проблеми с храносмилането. Необичайна храна, богат бюфет, не съвсем качествена храна – списъкът е дълъг, резултатът е един: крампи, болка, диария. Тук помагат доста лекарства. Не забравяйте електролитите. Внимавайте, ако диарията е упорита постетете лекар.

6. Слънчеви изгаряния. Задължително си вземете защитен крем с подходящ фактор за вас и семейството. Ако не сте успели да се предпазите, използвайте лосиони за след изгаряне. Може да се приемат и хомеопатични хапчета.

7. Проблеми с очите. Топлият климат или въздухът от климатиците може да причини сухота в очите.

8. Ухапвания от насекоми. Тук със сигурност помагат репелентите. Ако все пак ви ухапе комар подходящи са охлаждащи гелове и хомеопатични средства.

9. Контузии. В аптечата трябва винаги да имате подходящит мазила, превръзки и лепенки.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах