сп. National Geographic - Юли 2019
National Geographic KIDS - Юли 2019

Мъжете, които имат кучета са по-привлекателни: твърдят учени

22.6.2019 г.

Ако имате куче, имате и едно предимство: вкъщи винаги има някой, който да ви зарадва, когато се приберете. Това не винаги е така при хората…

Учени от Унивеситета в Невада установили, че жените ги привличат мъже с домашни любимци. Жените особено много харесват кучетата: 32%  от двайсетгодишни интервюирани жени споделили, че намират мъжете с кучета за привлекателни.

Зад този факт вероятно се крият еволюционни причини. А именно, че жените се интересуват повече от партньор, с родителски качества, казват авторите на проучването. Едно куче прави един мъж да изглежда по-загрижен и по-отговорен.

В проучване, проведено сред 1000 британци, 57 % от респондентите заявили, че домашният любимец повишава привлкателността на мъжа и че собствениците на кучета са по-притегателни от собствениците на котки.

Проучване на Manhattan College в Ню Йорк твърди, че собствениците на кучета са щастливи – или поне по-щастливи от собствениците на котки. Изследователите интервюирали 263 души.

Собствениците на домашни любимци по принцип били по-щастливи от онези, които нямали такива. При имащите кучета били регистрирани особено високи нива на щастие, удовлетвореност и положителни емоции.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах