сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

В Япония мъже се женят за... холограми

10.2.2019 г.

Всеки, който е имал лош опит с партньора, често не иска да се „хвърли“ в нова връзка - докато болката и мъката не бъдат преодолени.

Но някои така и не преодоляват болката, като японецът Акихико Кондо. Ето защо 35-годишният мъж решил да се ожени за виртуален партньор, според вестник The Japan Times. Tой се е оженил за дългогодишната си приятелка Хатцуне Мику, с която е от десет години.

Тя е холограма и живее с Кондо в апартамента му - проектира се в така наречената портална кутия. С помощта на изкуствен интелект Мику може да му изпрати SMS и да го попита как се чувства днес. При пътуване, а също и по време на сън, Кондо използва различни плюшени играчки с нейния образ. Една от тези играчки дори носи пръстен.

Официално бракът им не се признава. Но Акихико Кондо има брачно свидетелство от производителите на холограмата, което потвърждава специалната му връзка с Хатцуне Мику. 3700 души вече са се оженили по този начин. „Със сигурност има още хора, които не смеят, но искат да се оженят. Искам да ги насърча“ - каза Кондо пред The Japan Times.

Много японци предпочитат кариерата пред брака или прекарват времето си онлайн, но не искат да са сами, затова обмислят сватба с холограма. Все повече са необвързаните млади мъже в Япония. Един от всеки четирима японци на възраст до 50 години няма съпруга.

Тъй като страната е сред тези с най-ниска раждаемост в света, правителството предприе действия, като например организира събития за бързи запознанства.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах