сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020

Големият секс проблем на Китай

28.1.2019 г.

Около 1.4 милиарда души живеят в Китайската народна република. Това e най-многолюдната нация на планетата.

За да се предотврати прекалено бързото и голямо нарастване на населението, от края на 70-те година на ХХ век бе въведена така наречената „политика за едно дете“ и бе прилагана до 2015 г. Според нея на всяко семейство беше позволено да има само по едно дете.

Но мярката за контрол над раждаемостта доведе до значително надхвърляне на броя на мъжете спрямо жените. Днес в Китай има повече от 40 милиона мъже отколкото жени.

Това оказва драстичен ефект върху взаимоотношенията и сексуалния живот на много хора. Пример за това е процъфтяващия бизнес със секс кукли. Също така много жени съзнателно избират да живеят без партньор, за да избегнат традиционните очаквания за семейство и да градят кариера.

Две водещи компании в областта на туризма вече дават на служителите си повече почивни дни - за „да се приберат вкъщи и да се видят с партньора си“, съобщава South China Morning Post. Неомъжените жени над 30-годишна възраст, които не са на ключови позиции, имат право на осем допълнителни дни годишен отпуск за запознанства.

Самотни мъже и жени над 30 години се наричат Guang Gun, което означава „мъртви клони“. Въпреки това все повече хора съзнателно избират да се фокусират единствено върху кариерата си, да се оженят по-късно или изобщо да не го направят.

Китайска гимназия обяви, че всички неженени и бездетни учители трябва да получават на месец допълнителни два дена и половина отпуск, за да открият „любовта“, пише South China Morning Post.

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах