сп. National Geographic - Юли 2019
National Geographic KIDS - Юли 2019

Талията - еталон за женска красота през вековете

12.1.2019 г.

Идеалът за женска красота се е променял през годините и сезоните – понякога това се били дългите крака, друг път пищните извивки или анорексична фигура като на манекенката Туиги. Но един акцент остава във времето – подчертаната (тънката) талия.

Дали става въпрос за Азия или Европа, за романтични или модерни времена: женската талия е вдъхновила много поеми и картини. Подобно на „златната среда“, талията се е изчислява с формула дори в изкуството и културно-историческото възприятие.

Днес не е точно така. За щастие, идеалите за красота са много относително понятие. Вярваме, че позитивното усещане към собственото ни тяло и личният стил правят жената наистина красива. В допълнение, модните тенденции с акценти в талията изглеждат фантастично дори и без изчислено съотношение.

Независимо дали са с разкроени, тесни и удобни поли или перфектно прилепнали панталони: жените ги комбинират така, че да се чувстват комфортно. Резултатът е женствена визия, която изглежда толкова естествено, че вече не е нужно да се притесняваме за еталоните за красота.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах