сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020

Национален конкурс за интерактивни карти отбелязва 20-тата годишнина на световния ГИС ден

22.10.2018 г.

„Преоткриваме България с ГИС“ е мотото на конкурса, който насърчава малки и големи откриватели да разкажат своят история

По повод Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), Есри България стартира национален конкурс за интерактивни карти под надслов „Преоткриваме България с ГИС“. В рамките на конкурса всеки от участниците ще има възможност да използва една от специално разработените апликации и да разкаже своята история, която да остане във времето.

Интерактивните карти съчетават една или повече уеб карти, придружени с текст, снимки и мултимедийно съдържание, които могат да направят всяка история вълнуваща по нов, интересен и увлекателен начин, използвайки универсалния визуален език на географията. Историите могат да бъдат свързани със специално преживяване, с полезна информация, с исторически или фактически данни, с личен или обществен проект. В конкурса могат да се включат както организации, така и индивидуални участници, като награди ще бъдат връчени в следните категории:

Устойчиво развитие - истории, които са свързани с теми като околна среда, градско развитие, лични или обществени каузи, добри практики и примери от дейността на организации и много др.;

Образование - истории, които са насочени към обучението, образованието и изучаването. Истории за училище, университет, курс, кръжок и всичко, което ни помага да се развиваме и обогатяваме с нови и полезни знания;

История и култура - истории за културни събития, фестивали, чествания, традиции, паметници на културата, исторически забележителности, градове, общности, нации, местности и много др.;

Пътуване и туризъм - познати и непознати места, пътища, гледки и преживявания, свързани с красотата на нашата родина.

Използвайте някое от приложенията на www.storymaps.arcgis.com и включете всички ресурси, с които разполагате – снимки, видеа, статии и др., за да създадете своята динамична карта. Изпратете ни линк към нея до 05.11.2018г. на адрес maps@esribulgaria.com. Преглеждането не трябва да изисква въвеждането на потребителско име и парола.

Победителите от конкурса „Преоткриваме България с ГИС“ ще бъдат обявени до 14 ноември 2018 г., когато ще се проведе честването на 20-тата годишнина Световния ГИС ден в България в София хотел Балкан. Победителите във всяка една категория получава следните награди:

1.Едногодишен лиценз за водещия в света ГИС софтуер Esri ArcGIS Desktop;
2.Ваучер за пътуване до избрана от победителя дестинация на стойност 250 лв.;
3.Сертификат от ЕСРИ България за „Esri Map Expert“;
4.Специализиран атлас със съвременни ГИС карти „Esri Map Book“

Възможностите са неограничени, трябва само да ги преоткриете!

Повече за ГИС технологията и конкурса може да научите на: www.esribulgaria.com/conference
                                                                                                           

За ESRI
ESRI Inc. e световен пионер и лидер с над 40-годишен опит в разработването и внедряването на Географски информационни системи (ГИС), които функционират като неразделна част от почти всеки тип организация. Основана от Джак Данджермонд и съпругата му Лаура през 1969г., днес ESRI Inc.. разполага с 3 000 високовалифицирани специалисти, има 80 представителства и потребители в над 200 страни по света. 24 000 публични институции и над 400 000 компании по света използват ГИС софтуер на ESRI. ESRI GIS платформата е приета за ГИС стандарт в редица водещи организации, сред които НАТО, Европейската агенция за околна среда, структури на Европейската комисия и др. Повече информация на: http://www.esri.com/.

За ЕСРИ България

ЕСРИ България, създадена през 1995г., е изключителен представител на ESRI Inc. за страната. ЕСРИ България  e лидер в областта на ГИС на българския пазар. В продължение на повече от 20 години ЕСРИ България реализира стратегически ГИС проекти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации. Компанията е официален организатор на Световния ГИС Ден в България. Повече информация на: http://esribulgaria.com/.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах