сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019

Задава ли се краят на Google?

17.10.2018 г.

Към момента Google е най-голямата търсачка в света с пазарен дял 92,1 %.

Към момента Google е най-голямата търсачка в света с пазарен дял 92,1 %. Google е била основана с мисията да организира цифровата вселена и да я направи достъпна за всички. Междувременно обаче се появява доста конкуренция.

Затова има експерти, които смятат, че Google е стигнала до своята връхна точка. Скоро тя може да престане да бъде номер едно. „Начинът по който хората търсят информация в интернет радикално се е променил“, казва основателят на компанията LivePerson.

Проучване на аналитичната компания Jumpshop показва, че клиентите, които искат да си купят нещо през интернет е по-вероятно да отидат в Amazon, вместо да търсят чрез Google. 54% от всички търсения на продукти стават чрез Amazon, и само 46% през Google. Преди три години съотношението е било обратно. Много хора днес вече не четат новини в Google News, а във Facebook или директно на страниците на медийните компании.

Американският експерт Винсънт Гранвил споделя пред немската преса: „Много хора се оплакват, че компанията контролира животите ни. Всъщност обаче влиянието на Google намалява“. Все повече интернет потребители търсят информация от различни източници.

 

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах