сп. National Geographic - Юли 2019
National Geographic KIDS - Юли 2019

Европейски ден на езиците

26.9.2018 г.

Днес културни институти и посолства отново ще отбележат заедно Европейския ден на езиците и канят всички жители и гости на София да се позабавляват, да печелят награди и да научат любимите си думи на други езици.

Една от новостите е, че събитието ще се проведе на ново място и с по-късен начален час, за да бъде по-удобно за посетителите, тъй като 26 септември е работен ден. "Панаирът не езиците" ще бъде в музей "Земята и хората" и ще започне от 17:30 ч., съобщиха организаторите.

Тази година Европейският ден на езиците ще бъде посветен на културното наследство. Организаторите канят всички да доведат приятели, деца и близки, за да могат и те да видят какви възможности предлагат знанията на чужди езици. Посетителите ще могат да разговарят с хора от различни европейски културни центрове и да проверят какви са най-добрите възможности за езиково обучение. На щандовете ще има забавни и образователни игри, от които всеки може да спечели награда докато научава нещо полезно на чужд език.

За първи път ще бъде проведена и една нова инциатива – "speak dating". Подобно на популярния формат на бързите срещи за търсене на партньор ("speed dating"), "спийк дейтинг" дава възможност за бързи срещи с много хора за кратко време, но разликата е, че участниците няма да търсят любовта, а възможност да говорят на повече езици.

Участниците в играта на щанда на Британски съвет ще могат да се включват във викторина за 2 безплатни курса по английски. Европейският ден на езиците в България е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC и се организира съвместно с Европейската комисия, посолства и други културни организации. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах