сп. National Geographic - Юли 2019
National Geographic KIDS - Юли 2019

Красивите жени имат негативно влияние върху мъжкия мозък

18.9.2018 г.

Проучване на School of Economics във Варшава установява, че интелигентните жени трябва да бъдат много красиви, за да представляват изобщо интерес за мъжете.

Впечатлението, че умните жени понякога трябва да се правят на глупави, за да не потискат потенциалните си партньори, се потвърждава от учените.

Учени от университета „Радбауд“ в Холандия наблюдавали интелектуалния капацитет на студенти малко след като общували с особено привлекателни състудентки. Те стигнали до извода, че мъжете не могат да мислят ясно по време на и малко след среща с красиви жени. Момчетата били „много заети да впечатлят състудентките си“. Това именно се отразило значително на умствената им дейност, установили учените.

Освен че причиняват временно объркване и отслабнала умствена дейност, жените, които са особено сексапилни имат и друго негативно влияние върху мъжете. Проучване на психолози от университета „Сън Ят-сен“ в Тайван предполага, че мъжете са склонни към неморално поведение, когато срещнат много красива жена. Така че класическият сюжет в който фаталната жена покварява доброто момче не е просто художествена измислица.

Между другото при експеримент, в който взели участие жени, станало ясно, че самоконтролът и волята им изобщо не били повлияни от присъствието на красиви мъже.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах