сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019

Доклад на ООН: Броят на недохранените в света нараства - всеки девети гладува

12.9.2018 г.

Броят на гладуващите в света се е увеличил през последните три години, като се е върнал към нивото отпреди десетилетие, се казва в доклад на ООН.

Според него 821 милиона души или всеки девети човек на планетата, са недохранени през 2017 г. ( при 815 милиона през 2016 г.). Почти 151 милиона деца на възраст под пет години - 22% от общия брой - имат неадекватен растеж поради недохранване, цитира доклада МИА.

Проблемът с глада се е изострил в Африка и Южна Америка, твърди докладът, озаглавен "Въпросът с осигуряването на храната и изхранването на света". В същото време данните показват, че 672 милиона възрастни, повече от всеки осем човека на планетата, са с наднормено тегло. Според доклада причините са многобройни, включително изменението на климата - като сушата и наводненията, както и войната и насилието.

Годишният доклад на ООН е разработен в сътрудничество с УНИЦЕФ, Световната здравна организация, Световната организация за прехрана и земеделие, Международният фонд за земеделие и развитие и Световната продоволствена програма. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах