сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019

Сензационно откритие, свързано с Пирамидите в Гиза!

3.8.2018 г.

Екип международни учени откри, че във вътрешността на Пирамидите в Гиза може да се генерира електромагнитната енергия, съобщава Business insider.

Дори днес Пирамидите в Гиза не са напълно изследвани. Учените продължават да попадат на нови неща, но настоящето откритие може да се окаже от изключителна важност за изследването на наночастиците. Докладът е публикуван в Journal of Applied Physics.

Електромагнитната радиация ни съпътства навсякъде. Тя може да бъде както изкуствена така и естествена. Без значение дали използваме смратфон, микровълновата фурна, за да стоплим храна или се печем на слънце – електромагнитните полета ги има както у дома така и сред природата.

Учените отдавна подозират, че в Пирамидите може би се съсредоточава електромагнитна енергия. При тестване на това предположение в теоретичен модел те използвали радиовълни, за да установят как Голямата пирамида би взаимодействала с тях. Звуците били удължени от вибрации от вътрешността.

В анализа, описващ пространственото разпространение на електрическите заряди, изследователите установили, че електромагнитните полета са концентрирани под пода на пирамидата и във вътрешната й част.

Физикът от руския университет ИТМО, Полина Капитанова казва: „ Тъй като изследването е абсолютно теоретично, е трудно да направим окончателни изводи и не знаем дали ще бъде доказано на практика“.

Изследователите се надяват, че скоро ще могат да приложат теорията на истинската пирамида.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах