сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

Какво предлага най-новият круизен кораб

3.4.2018 г.

„Симфонията на моретата“ е най-новият круизен кораб в света. На него има място за 6 680 почиващи и невероятни атракции, които го превръщват в плаващ увеселителен парк.

Той доста прилича на своя предшественик, но има някои нововъведения.

„Симфония на моретата“ е четвъртият кораб от класа „Оазис“ и измества досегашният рекордьор „Хармония на моретата“. И двата кораба са дълги 362 метра, но новият има по-голяма товароподемност. В двойни каюти могат да бъдат настанени 5518 гости, а общият брой на пасажерите може да бъде до 6 680.

Сред атракциите на борда най-впечатляваща е пързалката Ultimate Abyss. Останалите  развлечения включват мини голф, водни пързалки, сърф симулатор, ледена пързалка, алпийски тролей, стени за катерене и сцени за различни представления.

На 18-те палуби може да видите различни атракции в това число миниатюрна версия на нюйоркския „Сентръл парк“ с 12 500 истински растения и 52 дървета. Откритото пространство разполага с ресторанти, магазини, растения, а от високоговорителите се леят птичи песни. Почиващите имат избор между 20 ресторанта.

Новото е, че корабът разполага с двуетажен фамилен апартамент (Ultimate Family Suite): пространство от 125 квадратни метра на две палуби с две спални за осем души, „Лего“стена, маса за въздушен хокей и пързалка от спалнята до хола. Отвън има джакузи и катерушка.

 „Симфония на моретата“ използва основно мазут и въпреки че отделените газове се обработват от серни филтри, те замърсяват околната среда. Само два кораба от новият клас Icon работят с метан (LNG), който значително намалява вредните емисии. Тенденцията къмизграждането на все по-големи кораби се засилва въпреки критиките. През 2021 г. ще бъде пуснат пети кораб от серията – малко по-голям от „Симфония на моретата“.

Предшественикът на „Симфония на моретата“ „Хармония на моретата“ със своите 361 метра надвишава височината на Айфеловата кула. Там гостите получават GPS гривни с които да се ориентират в намирането на ресторантите, басейните и каютите. Строежът на „Хармония на моретата“ струва близо милиард евро. Храна там се предлага в 16 ресторанта вдъхновени от готвачи като Джейми Оливър. В Bionic Bar роботи поднасят напитки, а на кораба има дори кафене Starbucks.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах