сп. National Geographic - Юли 2019
National Geographic KIDS - Юли 2019

Панаирът на колекционерите в Пловдив с изненада за футболните фенове

16.10.2017 г.

Филателисти, нумизмати и антиквари очакват с интерес откриването на изложението "Булколекто 2017" на 20 октомври в Международен панаир - Пловдив.

По традиция то привлича и много любопитни, но истински изкушените колекционери допълват и сбирките си.

Две нови марки ще бъдат валидирани този път. За създаването на първата е използвана снимка от бразилския национален архив, която е запечатала първия гол на Пеле за националния отбор на Бразилия на 7 юли 1957 година по време на мач с Аржентина.

Марката е част от малотиражен блок-лист, посветен на Световната филателна изложба "Бразилия 2017", а специалното издание ще бъде пуснато в обращение в присъствието на Ана Мария Сампайо Фернандес, посланик на Бразилия у нас. Валидирането ще стане в рамките на откриването на изложението на 20 октомври.

На 21 октомври пък ще бъде валидирана друга марка, посветена на големия български писател Йордан Радичков. Изданието е озаглавено "Ние, врабчетата" и в него са използвани авторски рисунки на Радичков за едноименната книга. На третия, последен ден от Булколекто, посетителите ще видят за първи път изданието "Алтернативен транспорт", включващо ролери, скейтборд и други подобни средства.

На 50 табла ще бъдат разположени експонатите от максимафилната изложба с международно участие "Минимакс"- тя включва сбирки на колекционери от България, Румъния, Македония и Сърбия. Освен пощенски марки, тя съдържа и пощенски карти със същите изображения. Щандовете на изложението по традиция ще бъдат разположени в палата 7 на Международен панаир Пловдив. По същото време там се провежда и Международната изложба "Медикус, Денто, Галения", както и Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност и градинско оборудване "Цветна есен". /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах