сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

Европейски ден на органното донорство

13.10.2017 г.

Изпълнителна агенция по трансплантация съвместно с лекари, пациентски организации и приятели организират в цялата страна Европейска седмица на донорството с флагман обществена информационна кампания.

Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички“, Български съюз на трансплантираните, Изпълнителната агенция по трансплантация, Пациентски организации „Заедно с теб“ с любезното домакинство на УМБАЛ „Света Екатерина“ се включват в ежегодното отбелязване на Европейския ден на органното донорство и трансплантация „Частица от теб може да бъде за някого целият свят“.

Целта на 18-ото поред отбелязване на Европейския ден на донорството и трансплантациите, иницииран от Съвета на Европа, е насърчаване на обсъжданията, свързани с темата и предоставяне на информация относно донорството и трансплантацията на органи във всяка една държава-членка по начин, който да спомогне на всеки човек осъзнато и споделено със семейство и близки да вземе решение за дарение.

Този ден предоставя възможност да се отдаде почит и благодарност към починалите, дарили шанс за втори живот на някой непознат, както и да изразим нашата благодарност към медиците, осъществяващи трансплатациите. По време на иницативата ще бъдат закачени 4 листа на дървото на живота с имената на донорите, спасили живот. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах