сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018

Ураганът „Ирма“ взе първите си жертви

9.9.2017 г.

Шестима души са загинали на британски острови в Карибския басейн вследствие на урагана „Ирма“, който премина през региона, съобщиха местните власти.

В изявление от правителството на Британските Вирджински острови съобщиха, че петима жители на островите са загинали. В същото време от полицията на британския остров Ангила също потвърдиха за смъртта на едни човек, който е бил затиснат от срутената си къща.

Междувременно американските метеоролози съобщиха, че ураганът „Ирма“ е отслабнал до буря от трета категория, но въпреки това се очаква да набере нова сила, достигайки до американското крайбрежие на Флорида по-късно днес или в ранните часове на утрешния ден.

Според губернатора на щата Рик Скот бурята може да предизвика приливни вълни до 3,7 метра. „Бурята ще обхване както източното, така и западното крайбрежие на Флорида. Очакваме приливни вълни от 1,8 м до 3,7 м. Това е достатъчно, за да залее по-голяма част от вашите домове“, които са предимно едноетажни постройки, подчерта губернаторът в обръщение към жителите на щата. По-рано Скот въведе режим на извънредно положени на територията на всички 67 окръга на щата, а в над 20 от тях е въведена задължителна евакуация, която обхваща 5,6 млн. души. /АФП, ТАСС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах