сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019

„Библиотека в планината” на хижа „Алеко” с уникални издания на Алеко Константинов

27.8.2017 г.

За втора поредна година на Витоша се провежда „Библиотека в планината” по повод традиционните чествания по повод 122 годишнина от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и създаване на организирано туристическо движение в България.

На 27 август 2017 г. (неделя) на поляната пред хижа „Алеко” може да бъде видяна планинска изложба, представяща първите издания на „До Чикаго и назад” от 1894 г., на „Бай Ганю” от 1895 г. и други уникални издания на книги от Алеко Константинов от фонда на Столична библиотека.

На място може да се научат и любопитни факти от историята на първите издания. В празничната програма на честването ще участва и поетът Петър Чухов. Любителите на планината могат да получат безплатна едногодишна читателска карта или да вземат безплатно четиво от планинските ни библиотечни къщички, разположени на Дендрариума, Детски еко стационар "Бели брези", Момина скала, хижа "Алеко" и най-високата - на Черни връх, които ще бъде заредена с нова и интересна литература./БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах