сп. National Geographic - Ноември 2019
National Geographic KIDS - Ноември 2019

Илон Мъск счита изкуствения интелект за потенциална заплаха за човечеството

17.7.2017 г.

Основателят на компаниите „Спейс Екс” (SpaceX) и „Тесла” (Tesla) Илон Мъск заяви, че „изкуственият интелект е основна заплаха, с която човечеството се сблъсква като цивилизация”, пише списание „Форчън” (Fortune).

Мъск направи това в изказване пред Националната асоциация на губернаторите. Мъск се опасява, че програмистите в гонене на все по-нови технологии биха могли да забравят за тези опасности, които произлизат от изкуствения интелект.

„Роботите могат да започнат война като пускат фалшиви новини и съобщения за медиите, да подправят подписите в електронната поща и да манипулират информацията. Перото е по-силно от меча”, отбеляза той.

Човекът начело на „Спейс екс” и „Тесла” подчерта, че има достъп до последните разработки на изкуствения интелект и призова да му повярват на думите. Според неговото мнение в тази област е необходимо държавно регулиране, което би сдържало компаниите в преследването на все по-съвършен изкуствен интелект.

По-рано Мъск е обявявал разработване на технология, която би дала възможност да се съедини човешкият мозък и компютъра. /БГНЕС

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах