сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

Монако ще се разшири с 6 хектара

5.4.2017 г.

Княжество Монако планира до 2025 година да увеличи площта си с 6 хектара за сметка на Средиземно море, съобщи председателят на управлението по туризъм Гийом Роз.

„В рамките на проекта по пресушаване на крайбрежната зона ще бъдат построени нови луксозни жилища, ще бъде създадена и нова градина, която ще промени облика на Монте Карло. Завършването на проекта е планирано за 2025 година”, каза Роз.

В новия еко квартал ще има жилищни сгради, офиси, вътрешно пристанище, парк и крайбрежна улица. По данни на управлението по туризъм ръстът на туристическия поток в княжеството през 2016 се е увеличил с 4000 души и е бил 890 000 туристи.

Монако е конституционна монархия и град-държава в Западна Европа, разположено между Средиземно море и Франция. То е една от петте европейски микродържави и втората най-малка страна в света след Ватикана.

Монако е най-гъсто населената държава с население от 32 410 души, които живеят на площ от 1,95 к. км. Столицата е Монако, а най-големият град – Монте Карло. Начело на Монако е княз Албер Втори. Законодателната власт принадлежи на княза и Националния съвет, който е от 18 депутати и се избира за срок от 5 години. Изпълнителната власт е на Правителствения съвет, начело на който е министър-председател. Понастоящем това е Патрик Льоклерк. /ТАСС, БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах