сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018

Седем храни, които подсилват организма

24.3.2017 г.

Известно е, че здравословното хранене, богато с хранителни минерали влияе благоприятно върху целия организъм. Ето и седемте храни, които го подсилват.

Житните зърнени храни
Те са идеални за закуска. Най-добре е да се варят с мляко, а не с вода. Тези храни намаляват захарта в кръвта;

Спанак
Този зеленчук е голям източник на желязо, калций и витамин А и С. Той е отлична храна за костите и мозъка;

Сьомга
Съдържа Омега 3 мазнини и предотвратява риска от сърдечни заболявания; Действа върху настроението и предотвратява загубата на памет;

Киселото мляко
То е голям източник на протеини;

Сладкият картоф е благоприятен за нервната система и е богат с витамините В, С и Е;

Боровинките
Този плод изобилства с витамини, минерали и антиоксиданти. Помага в изострянето на паметта, а също така може да предотврати и някой видове рак;

Авокадо
Това е единствения плод, който има мазнини намаляващи високото ниво на лошия холестерол. Той е източник на влакна, съдържа витамин Е, за който учените смятат, че помага при предотвратяване на рака. /БГНЕС

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах