сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020

Дубай строи "град на бъдещето"

8.9.2016 г.

Дубайските власти обявиха стартирането на нов голям проект на "град на бъдещето", с цена около 40 милиарда дирхама (10 милиарда долара).

Информацията е публикувана в The National и е цитирана от РИА”Новости”.  Проектът е за около 4 квадратни километра и включва жилищни сгради за 35 хиляди души и 7,2 хиляди хотелски стаи. Според компанията Dubai Holding, която е автора на проекта, той "ще постави нови международни стандарти в областта на градското планиране". Проектът предвижда създаването на модерна инфраструктура, включително комбинирана екологична транспортна система, в която наред с другите средства се планира масово използване на въздушни гондоли. Повече от половината от площта на "града на бъдещето" ще бъде заделена за паркове и други обществени места.

Според създателите, проектът има за цел не само да се подобри качеството на живот, но и "формирането на бъдещите поколения." Работата по проекта на "града на бъдещето" се е водила през последните две години от 19 различни обществени и частни организации, включително световноизвестни архитектурни и консултантски фирми, посочва изданието. В същото време в Дубай се проектира и най-големия "град под купол" в света, която има за цел да превърне града в целогодишен курорт. С цел да се привлекат туристи през горещите летни месеци в Дубай ежегодно се провежда фестивал на отстъпките и специалните оферти в търговските центрове. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах