сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

Принц Хари осъжда бракониерството след посещението си в Африка

4.12.2015 г.

Принц Хари отново е в новините, но този път не любовните му истории заинтригуваха интернет обществото. Сега става въпрос за посещението му в Африка и загрижеността му за застрашените животни там.

В продължение на три месеца 31-годишният наследник работи като доброволец в резерват за диви животни, съобщи The Guradian, а самият той неотдавна представи пътуването си в инстаграм. От материала става повече от ясно, че принцът е възмутен от избиването на слоновете и носорозите, което бракониерите извършват, за да задоволят търсенето на слонова кост и рогове.

 “Зная какъв късметлия съм, че съм тук, но историите на местните хора ме сразяват. Как е възможно 30 000 слона да бъдат избити и то само през миналата година? Те нямат имена и затова не ни пука ли? И защо ги избиваме? Заради бивните им? Огромните трупове на носорози и слонове с липсващи бивни и рогове, пръснати из Африка, са безсмислено разхищение на красота.“

 

На тази снимка, направена в Намибия, принцът помага на екип от специалисти да премахнат рога носорог, за да го спасят от бракониерите.

 “Някои държави отстраняват роговете на носорозите, за да не бъдат застреляни от бракониери. Това е краткосрочно решение и определено не замества професионалните, добре обучени рейнджъри, които защитават тези така търсени животни.“

Не за първи път кралското семейство осъжда престъпленията спрямо дивата природа. През 2013 г. принц Чарлз изнесе реч, с която призова да се сложи край на незаконната търговия с диви животни. През декември миналата година принц Уилиям обяви, че нов специализиран отряд ще следи транспортната индустрия за ролята й в трафика на диви животни.

През март Уилиям беше в Китай – огормен консуматор на незаконни продукти от диви животни – и осъди трафика им. Няколко месеца по-късно той се върна в страната, за да повтори посланието си.

Подобни материали

На Земята остават само три судански бели носорога

Кървави трофеи

Царството на пасищата

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах