сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

REcycle

11.5.2009 г.

 На 24.05.2009г. (неделя) 12.00 часа пред  НДК, Вячеслав Стоянов ще стартира индивидуалната си велосипедна експедиция по обиколката на Черно Море с общата дължина 7000км. Целта му е да  призове хората да повишат културата си за разделно изхвърляне на отпадъците както и да намалят използване на моторно-транспортни средства замърсяващи въздуха и улиците на нашите градове.

Мотото на мисията ще бъде  „Рециклирането на мисленето в полза на опазване на околната среда". Експедицията ще носи име  „ REcycle" с  двойно значение: рециклиране и обикаляне с колело.
Вячеслав смята да постигне рекордното време 7000км за 60 дни в обиколката си около Черно Море, използвайки само свой собствен двигател.  С този факт той иска да привлече вниманието на населението , че тялото може да прави чудеса, че то може много повече от придвижване между колата и къщата. . .

Трийсет и пет годишният колоездач е завършил НХА в София със специалност  „Промишлен дизайн". Като дизайнер осъзнава вредата на прогресивното консуматорското мислене.  По-скоро какво се случва с продукта след като бъде използван. За последните десет години ние сме изхвърлили толкова боклук, който ще се рециклира от природата за няколко хиляди години. Той призовава колеги-дизайнери също да се замислят върху общия ни проблем - вредата на еволюцията.

Маршрутът ще минава през  България-Румъния-Украйна-Крим-Русия-Грузия-Турция.

Вячеслав смята да насочи вниманието и на другите държави към опазването на наша обща околна среда.
Нека всички, на които не им е безразлично какво се случва около тях и които са съпричастни към каузата,  да дойдат да подкрепят Вячеслав, като се присъединят към старта с екологичните си транспортни средства.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах