сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018

Излезе албумът на Даниел Спасов и Милен Иванов - "Блaгословен си, Господи"

9.1.2008 г.

Албумът "Благословен си, Господи" в буквалния смисъл на думата може да бъде наречен световна премиера на уникални музикални творби, открити и записани след задълбочено търсене и изследване на архивните пластове на старата българска църковна музика от...

Албумът "Благословен си, Господи" в буквалния смисъл на думата може да бъде наречен световна премиера на уникални музикални творби , открити и записани след задълбочено търсене и изследване на архивните пластове на старата българска църковна музика от IX до XX век.  В този албум са представени песнопения, открити в стари български манастири, произведения, преведени от източната невмена нотация и полифонични творби от периода на Възраждането.
Запазвайки спецификата на жанра, двамата изпълнители превеждат традицията на достъпен съвременен език.
Даниел Спасов и Милен Иванов работят заедно от 1988 г. С невероятен успех те представят както старинните образци на българския фолклор, така и шедьоври на църковно-славянската музика.Така очертават една цялостна панорама на уникалния български двуглас. В някои от записите си експериментират, наслагват гласове и така представят една съвременна версия на старинната българска музикална традиция.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах