сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019
Според преданието Йосиф от Ариматея увил в ленено платнище тялото на Иисус Христос след неговото разпятие. Историческите извори свидетелстват, че поне до ранното Средновековие плащаницата се е съхранявала в Йерусалим, но след това следите й се губят.
Велики петък е най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син Иисус Христос. Той бил разпитван, вменили му вина, а римският наместник Пилат Понтийски, подстрекаван от тълпата, която ревяла “Разпни Го”, му издал тежка присъда.
Страните по света трябва да удвоят защитените си територии до 50% от общата си площ, заключават учените. Според амбициозен план наречен Global Deal for Nature това трябва да стане до 2030 г., за да можем да се справим с климатичните промени и да спасим екосистемите.

На Велики четвъртък се припомня Тайната вечеря. Христос завещава новата заповед за любов към всички и заявил на учениците си, че ще бъде предаден.
Тази година събитието ще бъде и със състезателен характер, а основната цел е да се превърне в дългогодишна традиция

National Geographic представя най-издръжливите видове на земята в епичната природонаучна поредица „ВРАЖДЕБНАТА ПЛАНЕТА“
Първото яйце трябва да се боядиса в червено. С него се прави кръстен знак върху челата на децата, а после и на всички останали от семейството.
Учени от Харвардския университет откриха наличието на опасни бактерии в електронните цигари, съобщи в. „Дейли Телеграф“.
„Да открием Гоби“ описва удивителната среща на Дион Ленард, опитен ултрамаратонец, с едно бездомно кученце по време на 250-километровото състезание през пустинята Гоби в Китай.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах