сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020

С уважение към природата: какво да облечете на разходка в планината?

18.6.2019 г.

За много любители на планината възниква въпросът – как да се сдобият с висококачествена и издръжлива екипировка, която обаче да е проектирана с уважение към природата.

В днешно време, устойчивото развитие е тема, която присъства в почти всеки сектор. И за много любители на планината възниква въпросът – как да се сдобият с висококачествена и издръжлива екипировка, която обаче да е проектирана с уважение към природата. Ако и вие си задавате тези въпроси – следващите няколко реда ще са ви повече от полезни! Ще ви разкажем за панталоните за трекинг Keb на Fjällräven, които са изработени с технология за minimum waste, от иновативни и устойчиви материи. Освен това, са създадени в резултат на пряката връзка на марката с потребителите.

8 години подобрения

Във Fjällräven развитието никога не спира. Доброто винаги може да стане по-добро. Затова, вместо да си отдъхнат и да се наслаждават на чудесния успех на Keb панталоните си за трекинг, екипът зад шведската марка продължава да търси начини да ги подобри. Един от методите е да помолят потребителите на Keb панталони, да им изпратят обратна връзка. Това може да прозвучи, сякаш шведите имат изненадващо модерна стратегия за развитие, но не е така. Всъщност това е същата стратегия за развитие, каквато е използвал Åke Nordin, основателят на Fjällräven, когато е създал първите си раници. Рекламите им говорят за дълготрайност и функционалност, разбира се; но освен това подканват хората да му изпратят обратна връзка. Това се случва през 1960 година. Оттогава този метод трайно се превръща в начин на работа за Fjällräven.

Разбира се, това прави днешните панталони Keb изключително добре проектирани. Те са резултат от осемгодишно развитие, многократно тестване на открито и ценна обратна връзка от потребителите по целия свят. Така че не се изненадвайте, когато забележите колко добре ви пасват или колко удобно се движите в тях. Колко лесно можете да регулирате температурата и как джобовете са точно там, където искате. Висококачествени и дълготрайни, те запазват свойствата си след множество преходи.

Какво ги прави толкова любими на хора по целия свят?

От Fjällräven настояват, че освен дизайна, също толкова важни са материалите и техниките, които използват, за да направят Keb панталоните достойни за високите стандарти за устойчивост на марката. G-1000 Eco, собствената патентована материя на шведската компания, е изработена от органичен памук и рециклиран полиестер, с импрегнация, която не съдържа флуоро-въглерод. Рязането на тъканта по време на производството се извършва с помощта на специална технология, гарантираща минимален отпадък. И всеки един чифт е създаден, за да издържи! Не само благодарение на високо устойчивите материи или здравите шевове, но и защото те са проектирани да бъдат лесно поправяни.

Готови за всичко и навсякъде

Готови ли сте за този спиращ дъха планински проход? Или онези невероятните беккънтри пътеки? Още едно нещо преди да тръгнете: въпреки че Keb панталони са проектирани за всякакви трекинг ситуации, те могат да бъдат допълнително адаптирани, за да станат още по-издръжливи и да отблъскват още повече влага. И можете да постигнете това съвсем сами! Необходим ви е само един блок от Fjällräven Greenland Wax и малко топлина (ютия или сешоар). За да научите този чист и ефективен трик, отидете на fjallraven.com. Няма да съжалявате. Добре, сега сте готови. Вървете да стегнете раниците си и да извикате приятелите си! Природата ви очаква. Какво чакате?

Ако искате да разгледате отблизо Keb панталоните и останалите продукти на Fjällräven – можете да го направите в магазина на марката в The Mall, Ниво партер, бул. Цариградско шосе 115, или да поръчате онлайн на fjallraven-shop.bg

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах