сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019

2018 - годината на Жълтото земно куче

30.11.2017 г.

Кучето е единадесетият знак в дванадесетгодишиния китайския зодиакален цикъл. В Китай образът на Кучето се свързва със честност, дружелюбност, отговорност и справедливост. 2018 г. ще премине под знака на Жълтото земно куче, което символизира слънцето, богатството и парите. Водещият благороден метал през годината ще бъде златото. В облеклото ни се препоръчва да преобладават жълто, зелено и кафяво – цветове, свързани със земята и спокойствието на природата.

Fibank предлага на своите клиенти сребърна монета от 1 тройунция с проба 999/1000 с многоцветно изображение „Година на кучето“ от Новозеландския монетен двор, както и златно и сребърно кюлче „Година на кучето“ на швейцарската рафинерия ПАМП. Кюлчетата са украсени с двустранно изображение на покровителя на новата година по лунния календар и маркирани, съгласно изискванията на Лондонската метална борса (LBMA). Златното кюлче е с тегло 5 г и най-голяма чистота на метала -999.9/1000, а сребърното кюлче е с тегло 1 тройунция (31.1035 г) и проба 999/1000.

Д-р Валентина Григорова-Генчева, директор "Злато и нумизматика" в Първа инвестиционна банка. Повече информация има в сайта на банката https://my.fibank.bg/GoldShop

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах