сп. National Geographic - Юли 2019
National Geographic KIDS - Юли 2019

Изложба Wienerberger Brick Awards 2016

15.11.2016 г.

Международна архитектурна изложба на „Мостът на влюбените“

За първа година в София от 14-ти до 28-ми ноември на пешеходния надлез зад НДК – „Мостът на влюбените“ ще се представи изложба с 60 пана с архитектурни проекта на участници и победители от Wienerberger Brick Award 2016 - един от най-големите световни-архитектурни конкурси.

На всеки две години над 300 архитекти се състезават за награден фонд в размер над
30 000 евро в 5 категории – жилищни сгради, обществени сгради, реконструкция, градски решения и специални решения, устойчивост и интеграция. Конкурсът има за цел да отличи най-добрите постижения на съвременната архитектура с акцент върху един от най-дълготрайните строителни материали - керамиката. Във всяко издание престижно международно жури определя победителите. През 2012 в него участваше и български архитект – арх. Пламен Братков. На изложбата посетителите ще могат да се насладят на иновативни и креативни решения за еднофамилни къщи, многофамилни жилищни сгради, курортни селища, жилищни комплекси и ниско енергийни жилищни и обществени сгради.

Архитектурата е подбрана от целия свят и представя изключителни постижения при приложението на строителната керамика. В България организаторите на изложбата Винербергер стартират т.н. национална селекция. Право да участва в националната надпревара има всеки, които е подал нужната информация за номинирания проект и е спазил изискванията на конкурса. В него могат да участват всички сгради, завършени през последните 2 години. До края на календарната и четна 2016 година се приемат заявки и информационни материали за кандидатстващия проект. В началото на следващата 2017 (нечетна) година независимо жури избира победителите в националния конкурс, които ще продължат надпреварата и ще представят България на международно ниво.

Изложбата е под патронажа на Столична община и ще бъде лично открита от кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Официалната церемония ще бъде на 15-ти ноември от 12:00 часа.

За Винербергер: Винербергер е най-големият международен производител на тухли, керемиди, керамични и бетонни павета и тръбни системи с, общо 204 завода в 30 страни и експортни пазари. Компанията е най-големият производител на тухли в света и номер едно на пазара на керамични керемиди в Европа. Има водещи позиции на пазара на тръбни системи в Европа и бетонни павета в Централна източна Европа.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах