сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019

Детска лаборатория за приложна и забавна химия и биология в София през октомври

14.10.2016 г.

За втора поредна година Научната лаборатория на Байер за деца ще се проведе в Националния музей „Земята и хората“ София.

И тази година Националният музей „Земята и хората“ в София ще стане домакин на научна лаборатория за приложна и забавна химия и биология за деца, организирана от “Байер България” ЕООД в периода 12-22 октомври. По време на инициативата ще бъдат демонстрирани интересни експерименти, които ще покажат на децата забавната страна на науката. Експериментите са подходящи за деца на възраст 9-12 години. Научната лаборатория на Байер се провежда в България за втори път.

„Форматът е изключително полезен и интересен за децата. Миналата година имахме огромен успех с първото издание на лабораторията. Освен, че кара децата да се чувстват като истински изследователи, проектът засилва любовта им към природните науки. Целта ни е по интерактивен и достъпен начин да доближим децата до науката и да предизвикаме у тях желание за учене“, споделя Габор Равицки, управляващ директор на „Байер България“ ЕООД. Участници в Научната лаборатория на Байер ще бъдат учениците от няколко столични училища. На 15 и 16 октомври (събота и неделя) събитието ще бъде отворено за посещение с начални часове 10:00 ч., 13:30 ч. и 16:00 ч. Входът е свободен и за участие е нужно предварително записване на тел. 02/832 33 44 (в работни дни).

За втора година проектът ще бъде осъществен с подкрепата на Регионалното управление на образованието, София-град и с приятелската подкрепа на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки.

Байер: Наука за по-добър живот

Байер е международна компания с опит в областите на науките за живота – здравеопазване и земеделие. Продуктите и услугите на Байер имат за цел да носят полза на хората и да подобрят качеството им на живот. В същото време Групата цели да създаде стойност чрез иновации, растеж и висок потенциал за печалби. Байер съблюдава принципите на устойчиво развитие, както и социалните и етичните си отговорности. През финансовата 2015 г. в Групата работят около 117 000 служителя, а компанията реализира продажби в размер на 46.3 млрд. евро. Капиталовите разходи възлизат на 2.6 млрд. евро, а разходите за изследователска дейност и развитие – на 4.3 млрд. евро. Тези цифри включват бизнеса с високотехнологични полимери, който беше пуснат на фондовата борса като независима компания под името Ковестро на 6 октомври 2015 г.

За повече информация посетете www.bayer.com.

Контакт: Елисавета Владова, тел. 02/814 01 54 E-Mail: elisaveta.vladova@bayer.com Виктория Солакова, тел. 02/832 33 44 E-Mail: viktoria.solakova@united-partners.com Кристияна Огнянова, тел. 02/832 33 44 E-Mail: kristiana.ognyanova@united-partners.com

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах