сп. National Geographic - Ноември 2019
National Geographic KIDS - Ноември 2019

6-те най-важни въпроса за Talent Factory Weekend

31.8.2016 г.

Talent Factory Weekend, който ще се проведе за втори път на 24-и и 25-и септември, е един специален уикенд, обединяващ модули за личностно развитие с академично и кариерно ориентиране.

КАКВО ПОЛУЧАВАТ УЧАСТНИЦИТЕ В уикенд обучението „TALENT FACTORY“?

Възможността да си отговорят на най-важните въпроси, свързани с развитие на един млад човек – какъв искам да бъда, каква професия да избера, какви възможности имам за развитие и как да постигна това, което искам. Този процес се извършва не под чуждо влияние, а следвайки собствените си желания, интереси и таланти.

ЗАЩО „TALENT FACTORY“?

За да се избегне лутането и разпиляването на енергия в различни занимания, обучения, и образования, при които има риск да не се завършат или да не са от полза;

за да може да се стартира бъдещата кариера навреме, което дава по-голям шанс за успешно реализиране и развитие;

за да може желаната професия да не носи само материално спокойствие, а и личностно удовлетворение;

за да се намери призвание навреме – без риск от грешно прицелване;

за да се разбере важността на личната отговорност и инициативност при постигането на желаните резултати;

за да разберат участниците, че когато разчитат на себе си и резултатите ще зависят от тях самите.

КЪМ КОГО Е НАСОЧЕН „TALENT FACTORY“?

Към 16-19 годишни младежи, които са все още в училище или са наскоро завършили средното си образование, и към млади хора от 20 до 30 годишна възраст, както и към всички, които усещат, че е време за промяна в личностно и професионално отношение. В рамките на Talents Factory екип от професионалисти с различен професионален опит ще помогне на млади хора да изяснят желанията си, да открият силните си качества и страни и да изградят стратегия за постигане на целите си и мечтите си.

КАКВИ МОДУЛИ ЩЕ ПРОВЕДАТ ТРЕЙНЪРИТЕ?

Коучинг сесии;

Академично ориентиране;

Как да учим и да възприемаме информацията – системи и техники за запаметяване;

Методът на мисловните карти;

Личната ефективност и тайм-мениджмънт;

Вербална и невербална комуникация;

Целеполагане;

Финансова грамотност;

Кариерно ориентиране – кариерна стратегия;

Изграждане на личен бранд;

АРТ уъркшоп за изясняване на уменията, талантите и желанията на участниците, организиран от гост лектор от Дания.

Резултатите от уикенда ще могат да се изразят в личностен, социален и професионален аспект.

КОИ СА ТРЕЙНЪРИТЕ НА „TALENTS FACTORY“, КОИТО ЩЕ ПРОВЕДАТ ОБУЧЕНИЯТА?

Екипът на Leader Academy е поканил професионалисти от различни области, които да са максимално полезни на младежите в избора им на бъдещо академично, кариерно и личностно развитие.

Андрей Илиев - Когнитивни умения и лична ефективност

Академичното ми търсене премина през няколко образователни степени. Завърших „Автоматика“ в Технически университет – София, „Българска филология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, участвах една година по разменна програма „Еразъм“ в Universidad de Granada, Испания, учих „Международен Бизнес“ в НБУ, а в момента уча магистратура „Cognitive Semiotics“ в Aarhus University, Denmark.

Академичните ми търсения и опит ми дадоха възможността да разбера колко важно е младите да се ориентират в академичен и професионален план още докато са в училище. Интересувам се от личностно развитие и разгръщане на личния потенциал на младите, занимавам се с Когнитивна наука, като изследвам възможностите за по-ефективно учене и усвояване на информацията.

Христина Митовска - Коучинг

Откриването на коучинга беше истинско приключение за мен. Завърших социология, преминах през сферата на маркетинг рисърча, откривах какво мотивира хората да избират определена марка и продукт. Но по-интересно за мен беше да разбера какви са най-съкровените ни и автентични цели, какво ни помага да се чувстваме истински удоволетворени, успешни и реализирани личности. И работата ми като коуч помага на мен и на хората, с които работя, да открием отговорите на тези въпроси и да бъдем по-щастливи и пълноценни хора.

Антония Обретенова - Личен бранд и кариерно развитие

Завършила съм „Българска филология“ и „Трудова и организационна психология“ в Софийски университет. Да открия какво наистина ми харесва да правя беше истинско предизвикателство. Притежавам професионален опит основно като учител и консултант по подбор на персонал и кариерно ориентиране. Дейността, която винаги ми е носила удовлетворение, е да подпомагам младите хора да намерят начин за изграждане на връзката между тях и работата на живота им.

Екатерина Николопулу - Комуникация и поведение

Завърших „Психология“ и интересите ми са предимно насочени към социални и поведенчески науки. Комуникацията е от съществено значение за разгръщане на личния потенциал и за професионалната реализация. Комуникативната стратегия в този смисъл е от съществено значние за постигане на всяка цел.

Мария Делчева - гост лектор от Дания Арт Педагог

В уъркшопа участниците ще изразят своите таланти, умения и желания чрез изкуство.

КЪДЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ „TALENTS FACTORY“ уикенд?

Уикендът ще се проведе в рамките на Международен Образователен Бизнес Център, където се помещава и кампусът на Leader Academy – в подножието на Пирин, гр. Гоце Делчев, ул. Дунав 5А.

За повече информация: www.leader.education/weekends/weekend_orientation

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах