сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

Talent Factory Weekend на 24-и и 25-и септември - уикендът, който е трудно да се опише с думи

26.8.2016 г.

Има моменти в живота, пред които бледнеят и най-силните и изразителни думи, затова наистина е трудно да се опишат. В такива случаи рецептата е просто да се преживеят.

Завършвайки средното си образование, много млади хора все още не са съвсем наясно кои са силните им страни, какво биха искали да работят и как да продължат житейския си път.

Под влияние на различни външни фактори, не на последно място и очакванията на семейството или на обществото, младежите често взимат неинформирани решения за по-нататъшното си образование, които не са съобразени с личните им умения и таланти. А веднъж попаднали във висше учебно заведение, немалко млади хора имат нужда да се запознаят с най-ефективните методи за възприемане на информация и учене, които биха им спестили време и биха им помогнали да покажат по-добри резултати. Завършващите университет пък от своя страна търсят отговорите на въпросите как да си изберат кариера, какви са възможностите в професионален план, как да открият мечтаната професия и как да разгърнат потенциала си.

Talent Factory Weekend, който ще се проведе за втори път на 24-и и 25-и септември, е един специален уикенд, обединяващ модули за личностно развитие с академично и кариерно ориентиране. Участниците ще имат възможността да се срещнат с четирима трейнъри, които водят основните модули, и гостуващ арт педагог, който ще проведе Арт уъркшоп.

Talent Factory Weekend ще включва следните модули: въвеждаща и закриваща коучинг сесия; целеполагане; тайм мениджмънт и лична ефективност; как да учим и възприемаме информация – техники за памет; академично ориентиране (за възрастова група от 15-18 год. възраст); методът на мисловните карти; кариерно ориентиране и кариерна стратегия; изграждане на личен бранд; финансова грамотност; вербална и невербална комуникация.

Арт уъркшопът от своя страна цели създаване на творческа среда, която да спомогне и улесни процеса на обръщане на всеки един от участниците към него самия.

Във финалната коучинг сесия всеки един от участниците ще може да види какво е успял да постигне от поставените в началото цели, какво е новото, което е научил, и какво би използвал в бъдеще, за да извърши желаната промяна в живота си.

Повече информация за Talent Factory Weekend ще намерите на сайта на проекта: www.leader.education/weekends/weekend_orientation

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах