сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019

Австралийска система за ранно детско развитие КиндиРу

19.7.2016 г.

Всички са чували девиза: "Родителят е първият, най-важен учител на своето дете". Това е основата, върху която е изградена австралийската програма за ранно детско развитие КиндиРу.

КиндиРу е система от неврологични (физически и умствени) упражнения под формата на игра, които родителят да прави заедно с детето вкъщи и чрез многократни упражнения да му помогне за усвояването на уменията, важни за всяко дете като подготовка за детска градина и училище.

Всяка фаза дава на детето опит, необходим за преодоляването на следващото ниво на развитие. Или иначе казано - адаптация към новите условия. От тези постижения зависи нивото на развитие на мозъка, а и успехът в живота.

Мястото, където родителите в град Стара Загора практикуват КиндиРу упражненията и развиват уменията на своите деца, е в Център за Ранно Детско Развитие БОБЧЕ ТОПЧЕ на ул. Хаджи Димитър Асенов 84.

Мисията на програма КиндиРу и съответно на Центъра е да помогне за съзряването на нервната система и да подготви мозъка и тялото на детето за работа в клас, писане, четене и учене. Движение, музика и ритъм са от ключово значение за развитието на мозъка и нервната система. Това е и същността на всеки клас.

Забавните и обичани двигателни активности и занимания стимулират интелектуалното, физическото и емоционалното развитие, създавайки солидна основа за бъдещето, за способността за учене, за здравето и щастието на бебето и детето.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах