сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019

Уроци по ориентиране във Витоша

19.7.2016 г.

"Зелена Линия Витоша" ще учи децата на планинско ориентиране с карта и компас, скално катерене и скаутски умения

От следващия уикенд Витоша става още по-привлекателна за децата. В продължението на проекта "Зелена Линия Витоша", Лидл в партньорство със Сивен, ще организира занимания на открито за малките откриватели.

Децата ще имат възможност да получат първия си урок по ориентиране в природна местност от професионални треньори. Ще се включат в игри за откриване на точки от местността, само с помощта на компас и топографска карта. Ще могат да се възползват и от урок по скално катерене и други активности на място.

„Спортното ориентиране е социалнозначим спорт, в който се развиват умения за ориентация в непозната среда, използвайки единствено карта и компас.“ споделя Венцислав Венев, председател на Спортен клуб по Ориентиране „НСА – Сивен“. „Това спомага за развиване на логичното и пространствено мислене, позволява на практикуващите да опознаят по-добре природата и да взимат логически и последователни решения, основавайки се на лична преценка и предварителната подготовка и придобити умения.“

Уроците са подходящи както за децата, така и за техните родители, които искат да прекарат уикенда заедно в планината. Записването е безплатно и става на място, а началната точка на групите ще бъде последната спирка на маршрута на Зелена линия Витоша – при Златните мостове.

Групите ще тръгват в 11:00 ч. от Златните мостове на следните дати 23.07., 06.08., 20.08. и 03.09.

Проектът на Лидл България - "Зелена линия Витоша" се осъществява за шеста поредна година. Той предлага на пешеходци и велосипедисти безплатен превоз до Дендрариума, Златните мостове, хижа Алеко и с. Железница. 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах