сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019

Шеста Международна Конференция по картография и ГИС в Албена

7.6.2016 г.

Представителността на картографската конференция, която се открива на 13 юни 2016 в к.к. Албена впечатлява: 200 участници от над 40 държави от всички континенти.

Не по малка от мащабите на участие е актуалността на проблемите - в рамките на конференцията се организира Семинар по ранно предупреждение и управление на кризи, под патронажа на Н.Пр. Посланика на Чешката република за България г-н Душан Щраух, тема която сама по себе си привлича глобално внимание.

По традиция, няколко комисии на Международната картографска асоциация (ICA) вече провеждат своите годишни срещи по време на черноморската конференция. Тази година това ще бъдат: Комисията по картни проекции с председател проф. Миленко Лапин от Хърватия; Комисията по картография за ранно предупреждение и управление при кризи с председател проф. Милан Конечни от Чешката република; Комисията по картография и децата с председател Карла де Сена от Бразилия и Комисията по използване, потребители на картографията с председател Кристин Омс от Белгия.  

Паралелно с конферентните сесии ще се проведе среща на участниците в програмата COST „Mapping and the Citizen Sensor” и Interactive workshop on “Designing and Conducting User Studies. Уркшопът ще бъде безплатен за заявилите участие, като приоритет ще се даде на студенти и млади учени.

Гости на Българска картографска асоциация (БКА) в Албена са: проф. Ласзло Зентай от Унгария, Генерален секретар на МКА и проф. Лижу Менг от Техническия университет в Мюнхен, Германия, негов вице-президент за 2008-2014 г. и г-н Александър Тодоров от HERE Ltd.
   

Програмата на 6-тата конференция в АЛБЕНА, (13 - 17 юни, 2016 г.) може да бъде видяна тук:

www.iccgis2016.cartography-gis.com

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах