сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019

Ученици от столичното 128 СОУ „Алберт Айнщайн” печелят медал на състезание за есе на английски език

2.6.2016 г.

На международно състезание, проведено от британската организация Trust for Sustainable Living, български ученици се класираха в топ 10 на най-добрите есета на английски език на тема „Възможно ли е съществуването на устойчиви градове в света”.

Възпитаниците на 128 СОУ „Алберт Айнщайн” в София - Надежда Димитрова и Александра Алексиева,  се състезаваха с 834 ученици от 46 държави в света и извоюваха медал за България, както и международно признати сертификати.

Българските ученици заедно с подготвилия ги учител - г-жа Десислава Огнянова, взеха участие в международен ученически дебат на тема „Устойчиви градове” и в церемония по връчване на наградите, които се състояха в Дубай, ОАЕ от 18 до 21 април, 2016 г.

Домакин на събитието беше английското училище Джумейра, което посрещна над 200 участници от целия свят, подготвилите ги учители, официални гости и родители. На този международен форум учениците представиха своите креативни идеи за устойчивост на градовете, обмениха знания с връстници от всички краища на света и почерпиха вдъхновение по въпроси, които касаят бъдещето на нашата планета .

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах