сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019

Приказен март с Фортисимо Фамилия

23.2.2016 г.

След като изпрати февруари с три биса по време на грандиозния спектакъл за тийнеджъри "Божествена комедия", Фортисимо Фамилия продължава през март с два концерта за най-малките.

На 12 и 13 март Котаракът в чизми ще се срещне с Барбароните в необикновения римейк на "Приказки за виола и контрабас". Оказва се, че две от барбаронките умеят много добре да свирят на музикални инструменти - едната на виола, а другата на контрабас. Това превръща историята в мелодично забавление, което запознава децата с особеностите на двата инструмента.

По време на концерта малчуганите ще имат възможност да чуят и някои от най-популярните произведения за виола и контрабас.

 В ролята на най-забавния котарак е Ивайло Захариев, който излиза от прикритието си специално за "Фортисимо Фамилия". Барбаронката виолист е Милена Златарова, а барбаронката басист е Илина Жабленска. Диригент на приказката е концерт-майсторът на Софийска филхармония Павел Златаров.

В последната неделя на месеца, на 27 март e премиерата на необикновенния концерт-приказка "Оберон и Пъстървaта".

В него се срещат двама чудати герои. Първият се казва Оберон, крал на елфите и един от водещите актьори на Народен театър "Иван Вазов" - Иван Бърнев. Другият герой е музикалната "Пъстърва" на Шуберт, с помощта на която талантливата актриса Илиана Коджабашева ще се превърне в красивата принцеса на елфите и феите - Титания. Така кралят и кралицата на елфите ще трябва да спасят приказното царство от огромана опасност. Как ще сторят това? Много просто - с помощта на музикантите от Софийска филхармония и диригента Максим Ешкенази.

За да изпратите децата си на музикално пътешествие с вълшебните приказни герои Оберон, Титания и Пъстървата, Фортисимо Фамилия ви канят в зала "България" на 27 март, неделя от 11:30 часа.

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах