сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018

История за всеки 2: Стара София

19.2.2016 г.

 

Снимка:  MoveBG

 „История за всеки" е съвместно събитие на Моята българска история и Българска история, което се провежда за втори път. Целта му е да провокира интерес към историята чрез интерактивно съдържание, видео материали, дигитализирани архивни снимки и чрез различните участници, които събитието събира в зависимост от темата си.

Темата на второто издание е „Стара София". София - едновременно бляскава и сива, динамична и скучна, усмихната и навъсена, носи много скрити истории, които си заслужава да бъдат споделени.

Участниците в събитието ще имат възможността да си припомнят историята на нашата столица, представена по вълнуващ начин, и заедно с екипа на сайта Българска история да надникнат в миналото на града и управлението на един от най-успешните му кметове -  инж. Иван Иванов. Със специалните гости и партньори от Изчезваща София пък ще потърсят скритите истории зад олющените фасади на старите софийски къщи. „Ще гледаме видео и снимки, ще поговорим за избледняващите спомени и как съхраняваме миналото си. Ще чуем иисторията на популярен стар софийски род, разказана от първо лице", обещават организаторите.

Основното послание, което събитието отправя, е, че историята може да бъде интересна и е достъпна за хора от всяка възраст и с различни интереси, стига да бъде представена по нов и увлекателен начин.

Събитието ще е на24 февруари в София от 19 ч. в дома на MoveBG на ул. Сердика 20, ет. 3.

Защото историята е за всеки!

 

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах