сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

Фортисимо Фамилия започва 2016 година с 3 концерта през януари

23.12.2015 г.

Световна класика за деца и образователна платформа за възрастни с участието на Владо Пенев в акцентите на програмата

         Първият концерт, който е предназначен за най-малките, има своите герои - Тромбонът и Тубата. Актрисата Сандра Петрова, заедно със своя най-добър приятел Форти, ще разкрият тайните на най-големия сред медните духови инструменти, представен от Баю Стаев. Но докато Сандра и Форти търсят какво се крие в  тубата те се скарват. Тогава Минчо Томанов с помощта на музиката и своя тромбон, ще им помогне да намерят пътя един към друг в труден момент. Мартин Пантелеев, главен диригент на Софийска Филхармония, ще дирижира оркестъра по време на "Приказки за тромбон и туба". В програмата на концерта влизат както веселите Мисисипи Рагтайм и Blue Bells, така и класически произведения като Хумореска на Дворжак, Серенада на Шуберт или пък джаз - Autumn Leaves.

 

         На 24 януари, неделя, музикалната приказка за "Петя и Вълкът", написана от самия Сергей Прокофиев през 1936 година, ще запознае най-малките слушатели с това как звучат основните музикални инструменти в симфоничния оркестър. Но както винаги нещата в Зала България не са точно такива каквито са известни на всички по света. Нашият Вълк (Иван Юруков) не е толкова страшен, а самият Петя (Мая Бежанска) може да разказва приказки не по-лошо от музикалните инструменти. 

 

         След детските и тийнейджърските образователни концерти идва ред и на порасналите деца над 18 години да влязат във Фортисимо Академия! Техен безценен гид в света на класическата музика ще бъде актьорът Владимир Пенев, с помощта на диригента Драгомир Йосифов и оркестъра на Софийска филхармония. В първата лекция за сезона ще ги запознаем с един от най-популярните класически композитори - Антонио Вивалди. Музиката на "Рижия Абат" не спира да звучи повече от три столетия. Какви са тайните, които тя крие ще може да разберете още в първия час на Фортисимо Академия!

 

         "Фортисимо Фамилия" е програма, основана от Максим Ешкенази и подкрепена от "Фондация Америка за България".

 

Цена на билета: 7 и 8 лв. Билети на касата на зала "България" 1000 София, ул. "Аксаков" 1, тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 - 20:00 часа

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах