сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019

„Белканто – гласовете на Италия“ отдава почит на незабравимия Лучано Павароти

26.11.2015 г.

На 26 ноември 12 талантливи ученици от Фондацията на Лучано Павароти, завладели аудиторията на Париж, Брюксел и Амстердам с италианския стил означаващ красиво пеене – Белканто, тръгват на турне из шест български града, за да представят Наследството на Лучано Павароти.

Българската публика за първи път ще чуе и види виртуозния проект на един от най-търсените в света артистични директори - Франко Драгоне. В своите спектакли той смесва музика, пеене, танци, нови технологии и една история, разказана без думи. Успехите му започват преди 30 години в Лас Вегас, минават през феноменалната му режисура на Цирк дьо Солей, супер спектаклите му на Селин Дион и „Мечтата“ и стигат до „Танцуващата вода“ – шоуто, овладяло водата в неподозиран до сега мащаб.

Поредният проект на Франко Драгоне е уникален. Нарича се „Белканто – гласовете на Италия“ и отдава почит на един от най-великите творци – незабравимия Лучано Павароти. Благодарение на този проект приказката за живота и творчеството на най-обичания оперен певец в света продължава да живее. В седем музикални части е уникалната постановка “Белканто – наследството на Лучано Павароти“. Програмата започва с тържествена токата от операта „Орфей“ на Клаудио Монтеверди и „Алелуя“ от операта „Месия“ на Хендел. Следват части от „Севилския бръснар“ на Росини, популярните „Ла Дона е мобиле“ от „Риголето“ и ария от „Травиата“. Следващата част е посветена на творби на Пучини с арии от „Тоска“ и „Мадам Бътерфлай“. В продължение на близо два часа въображението на публиката ще бъде под влиянието не само от 12-те прекрасни гласа, но и на 6 танцьори и 10-членен класически оркестър.
Концертът буквално връща зрителите във времето на Павароти, защото те ще имат възможността да видят и непоказвани видеокадри от личния му архив. Големият майстор на белкантото е държал изключително много на своите ученици и се е чувствал истински горд и щастлив, че има възможност да преподава и остави наследници, чувствал се е благодарен да сподели опита и любовта си към този красив стил на пеене. Проектът „Белканто – гласовете на Италия“ е изцяло в духа на любимия Лучано Павароти.
Той е една истинска топла усмивка на Лучано към публиката, още един поклон на големия майстор на белкантото за нескончаемите аплодисменти на зрителите. „Белканто – Наследството на Лучано Павароти” гледайте на 26 ноември в зала 1 на НДК, на 27 ноември в Булстрад Арена Русе, на 28 ноември в Двореца на културата и спорта Варна, на 29 ноември – Опера Бургас, на 30 ноември – Опера Стара Загора и на 1 декември – Градски дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Турнето в България се организира от продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“, а билети се продават в мрежата на Ивентим и на касите на съответните зали. /БГНЕС

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах