сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018

Фортисимо Фамилия се завръща със своя четвърти сезон

6.10.2015 г.

Актьорът Владимир Пенев - специален гост в новата програма Фортисимо Академия

Над 25 концерта за деца и възрастни са включени в програмата на музикално-образователната програма Фортисимо Фамилия за сезон 2015/2016. Началото на новото музикално приключение ще бъде поставено на 1-ви ноември с концерта „Бетовен и малкия Ото".

 „Приказките" на Фортисимо Фамилияи през този сезон са в основата на програмата. Приказните концерти, които запознават децата с различни музикални инструменти, този път ще са посветени на обоя,пианото, тромбона и тубата, песента, виолата и контрабаса, фагота, а особено място заемат и „Приказки за Симфоничния оркестър", с които завършва за сезона.

 В своя четвърти сезон Фортисимо Фамилияпродължава традициятаза концерти, които ще срещнат децата и техните родители с известни композитори и любими музикални шедьоври. Първата „музикална среща" ще бъде с Бетовен в концерта „Бетовен и малкия Ото". На 1 ноември Малкият Ото ще се срещне с великия композитор, а какво ще си кажат, ще бъде изненада за зрителите. В програмата на сезона има концерти, посветени на композитори като Менделсон,Шуберт и Прокофиев.

Отново специално за публиката в тийн възраст ще срещнем поезията и музиката в концерта „Божествена комедия", посветен на празника на любовта 14-ти февруари.

 Фортисимо ще създаде и музикални истории, насочени към родителите, като открива нова програма от образователни концерти - Фортисимо Академия със специален гост - актьорът Владимир Пенев. Първите концерти от програмата се посветени на Вивалди, Монтеверди и Моцарт.

 В началото на сезона (27 и 28 ноември) ще бъде представенмултимедиен спектакъл с филмовата музика на любимия сред българската публика композитор Джон Уилямси негови произведения от филмите „Междузвездни войни", „Списъкът на Шиндлер", „Индиана Джоунс", „Хари Потър", „Супермен", „Джурасик парк", „Мемоарите на една гейша", „Сам в къщи", „Челюсти".

 В концертите на Фортисимо Фамилияще участват някои от най-обичаните български актьори - Иван Юруков, Ана Пападопулу, Владо Карамазов, Богдана Трифонова, Мая Бежанска, Илиана Коджабашева, Герасим Георгиев-Геро и много други, които споделят каузата на Фортисимо за сближаване на децата с класическата музика и помагат тези концерти да се превърнат в истински празници.

През последните три години инициативата на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация „Америка за България" и в партньорство със Софийска филхармония, успя да запознае близо 30 000 деца с музикалните инструменти от състава на симфоничния оркестър, както и да ги срещне със знакови музикални произведения.

Фортисимо Фамилия е програма от музикално-образователни концерти, съобразени с възрастта на децата, поднесени по достъпен начин, за да се превърне всеки един от тях в необикновено приключение.

 Фортисимо Фамилия е програма, основана от Максим Ешкенази и подкрепена от Фондация "Америка за България".

Билетите за Камерна зала са на цена 7 лв., за Зала "България" на цена 8 лв., и вече са в продажба на касата на концертен комплекс „България", ул. „Аксаков" No1. Резервации онлайн на www.sofiaphilcharmonie.bg, телефон  за резервации: 02 987 76 56, работно време на касата: 09:00 - 20:00 ч.

 

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах