сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019

Пролет в музея

2.4.2015 г.

Три музея отварят врати през пролетната ваканция
със специална програма за децата

 Политехнически музей, Природонаучен музей и Софийска градска художествена галерия съвместно с Фондация Изиарт организират пролетно училище в периода от 6 до 9 април, по време на пролетната ваканция.
Със специално разработена програма трите локации в София ще посрещнат деца на възраст между 6 и 12 години.
В Политехническия музей децата ще имат възможност да правят с физични и химични експерименти, съобразени с възрастта им, ще изработват палячовци-акробати, за да разберат принципите на равновесието и ще открият тайната как да сътвотят свой собствен калейсоскоп. Освен практическите занимания преподавателите от музея ще покажат на децата първите радиоапарати, телевизори и компютри, ще ги запознаят с различни видове музикални инструменти и много други забавни неща.
Децата ще могат да влязат в ролята на изследователи, като се потопят в атмосферата на Националния природонаучен музей. Темата на пролетното училище е „Пещерна пролет в музея”, ще стане ясно как се образуват пещерите и колко са важни за останалата част от света, как е възможен животът при пълната липса на светлина, що за организми ядат камъни, по какво пещерните животни се различават от наземните, с какво толкова са специални прилепите и що за хора са пещерняците.
В СГХГ заниманията са свързани с изкуството – децата ще се научат как да направят сами автентична икона, ще вземат първи уроци как да се правят скици и натюрморт, ще имат възможността да се разходят заедно с преподавателите в близките галерии и музеи.
Преподавателите в програмата са специалисти от различните музеи и студенти от университети по изкуства.
Повече информация на Facebook страницата ни Easyart Bulgaria и записвания: easyart.pr@gmail.com; +359 879402405; +359 876753899

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах