сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

Подкрепете български проект на БДЗП за спасяване на египетския лешояд

23.3.2015 г.


Български проект за спасяване на египетския лешояд се бори с още 16 проекта от цял свят за финансиране от European Outdoor Conservation Association (EOCA), която обединява десетки европейски компании, свързани с различни аутдор бизнеси.

Асоциацията набира съвместно финансиране за реализирането на природозащитни проекти и за последните 8 години е финансирала 64 проекта от 36 различни страни на обща стойност от над 1,5 млн. евро.
 
Сега сред класираните в краткия списък на EOCA проекти е и един български проект – „Братството на феникса“ на Българското дружество за защита на птиците, номиниран от немската фирма за алпийска техника VAUDE. Трите проекта, които съберат най-много гласове, ще бъдат финансирани от EOCA. Затова ви молим за вашия глас на http://www.outdoorconservation.eu/project-voting-category.cfm?catid=1

Знаете ли, че египетският лешояд е най-бързо изчезващата птица в света в момента? Дори птицата додо, която се превърна в символ на световната природозащита, не е намалявала с такива страшни темпове, преди да изчезне. Като естествен природен санитар, лешоядът има изключително важна роля в екосистемата и без него много общества, особено в развиващия се свят, са изправени пред епидемии и масови зарази.

Помогнете на БДЗП да спаси египетския лешояд в България. Ако спечелим проекта „Братството на феникса“, чието финансиране е на стойност 30 000 евро, ще работим за предотвратяване на случаите на отравяне и човешко безпокойство на лешоядите в Източните Родопи.

Имаме нужда от вашата подкрепа, тъй като проектът се конкурира в своята категория с проекти за опазване на кондорите, червената панда и застрашени фиорди в Исландия. Подкрепете единствения български проект и ни помогнете да спасим най-бързо изчезващата птица в света!

 

 

http://bspb.org/bg/news/Glasuvajte-zaproekta-na-BDZP-Bratsvoto-na-feniksa.html 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах