сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019

За трета поредна година стотици живяха активно със своето куче в Южния парк

30.9.2014 г.

„ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче“ отново събра кучета и техните стопани за един забавен спортен ден

На 28 септември на обособената площадка за разходка на кучета в Южния парк, се състоя третото поредно издание на инициативата „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче“. За всички почитатели на активния начин на живот и техните домашни любимци бяха организирани демонстрации, спортни активности, игрии състезания за кучета на различна възраст от различни породи. Публиката за поредна година се включи с голям интерес в организираните игри, а всеки желаещ да демонстрира уменията на своето кучеполучи награди от PurinaDogChow.

Тази година „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче“ отдаде заслуженото внимание на кучета-герои, които служат в полза на обществото ежедневно. Кучета от Планинска спасителна служба, полицейски кучета, обучени в търсенето на взривни вещества и кучета-водачи, получиха специални медали, а техните стопани – грамоти, докато публиката ги аплодираше неуморно. В рамките на инициативата, в три различни зони, професионални треньори и ветеринарни лекари се грижеха домашните любимци от различни възрасти да получат необходимата информация, внимание и уроци.

 

Неразделна част от доброто настроение бяха и водещите – Владо Карамазов и Играта. Те се включваха активно в игрите и превърнаха вчерашния активен ден в своеобразен спортен празник за кучетата и техните стопани. Традиционно организираните DogFrisbeeи Agilityигри и състезания, които бяха прредставени за поредна година, отново доказаха, че всеки може да живее активно със своя четириног приятел.

Професионалният дресьор Асен Арлоски представи пред всички желаещи впечатляващи номера от спорта Dog Frisbee, а най-активните кучета и техните стопани ще получиха специални награди от PurinaDogChow. Тунели, рампи и много други препятствия бяха само малка част от Agilityдемонстрациите и игрите, които представиха от NationalAgilityTeamБългария.

 

 Фондация „Очи на четири лапи“ подкрепи инициативата „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче“ като нейни представители демонстрираха някои от уменията, които придобиват кучетата, докато се обучават. Всеки желаещ от публиката имаше възможността да премине през трасето с препятствия със завързани очи, за да усети поне за малко колко усилия и внимание са нужни, за да бъде обучено всяко едно куче-водач на незрящи хора.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах