сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

Международен фотографски конкурс на сп. National Geographic – 2013

5.11.2013 г.

National Geographic кани фотографи от цял свят да участват в Международния фотографски конкурс на списанието за 2013 г. Ще бъде излъчен един победител, който ще получи голямата награда - премия от 10 000 долара и посещение в централата на NG във Вашингтон, където ще вземе участие в ежегодния Фотографски семинар на National Geographic през януари 2014 г.
Ако желаете да се включите, посетете сайта www.ngphotocontest.com, за да изпратите ваши фотографии в една или повече от определените три категории: Хора, Места и Природа. Таксата за участие е 15 щатски долара за снимка. Всеки може да участва с неограничен брой снимки. Те трябва да са в цифров формат и да се изпратят по електронен път. Срокът за участие в конкурса изтича в събота, 30 ноември, в 23:59 ч. местно време за САЩ.
Оценяването ще бъде на три етапа въз основа на следните критерии: креативност, фотографско качество и автентичност на съдържанието. Първоначално ще бъде избран по един победител във всяка категория и спечелилите снимки ще бъдат публикувани в сп. National Geographic. Носителят на голямата награда ще бъде избран между победителите в трите категории и ще стане известен през декември.
Фоторедакторите на National Geographic всяка седмица ще показват отличени от тях снимки на сайта www.ngphotocontest.com. Потребителите ще могат да разглеждат всички снимки и да ги споделят с близки и приятели чрез Twitter и Facebook, да свалят тапети и да решават пъзели на основата на снимки, участващи в конкурса.
Няма да се приемат за участие снимки върху лента или отпечатани върху хартия. Не е задължително обаче снимките да са правени с цифров фотоапарат; ще се приемат и сканирани негативи, диапозитиви или отпечатъци.
National Geographic цени представянето на реалния свят чрез документална фотография. Допускат се съвсем дребни корекции на експозицията и цвета или изрязване. Не се приемат изображения с голям динамичен диапазон и слепени панорами. Снимките трябва да са направени не по-рано от 2 години преди датата на участие. За да научите подробности и да прочетете официалния регламент на конкурса, посетете www.ngphotocontest.com.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах