сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019

Дарителската програма на Мото-Пфое приема проекти

14.10.2013 г.

Дарителската програма на Мото-Пфое за опазване на природното и културно наследство на България има вече 16 издания. От 1996 г. насам тя финансира и популяризира инициативи за съхранение на природното многообразие и културно-историческата идентичност на страната ни. Основна цел на конкурса е да издири и подкрепи проекти, които се грижат за околната среда и природните ресурси, за културната съкровищница и националната памет, както и да насърчи социалната ангажираност в двете важни направления - екология и култура. Програмата целенасочено поощрява също детско и младежко участие.

До края на октомври т.г. компанията-организатор Мото-Пфое, приема неограничен брой проекти в двете направления екология и култура. Важно условие е проектът-кандидат да е в процес на реализация към момента на подаване на документите. Проекти, чиито автори са деца и младежи на възраст до 18 години, участват под ръководството на пълнолетни лица.

Кандидатстването в Дарителската програма е изключително лесно - попълнен кратък формуляр с целево описание на проекта, заедно с приложени илюстративни материали се изпращат до координационен център в София. Регламентът и формулярът за участие са публикувани на сайта www.motopfohe.bg

Крайният срок за подаване на документи за участие е 31 октомври 2013 г. Информация може да се получи на тел. (02) 9842 273 - Белла Стоянова и на contacts@motopfohe.bg.

На снимката горе: един от наградените проекти в Дарителската програма през 2012 г. Клуб „Пъстра трапеза, добра храна" - изучаване и приготвяне на здравословна и безопасна храна в духа на националните традиции, в Готварската работилница на 120 ОУ „Г.С. Раковски", СофияНа снимката горе: един от наградените проекти в Дарителската програма през 2012 г. „Проучвания на първата земеделска цивилизация в Европа" - изследване и експериментални демонстрации на културното наследство на ранните земеделски общества от периода на монохромния неолит (края на VII и началото на VI хилядолетие пр. Хр.)

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах