сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

Нощ на музеите и галериите – Пловдив

10.9.2013 г.

Деветото издание на „Нощта" - фестивалът, който преобразява Пловдив, ще се състои на 20 и 21 септември. Изкуство, история, срещи и хиляди хора из улиците на Пловдив са запазените знаци на фестивала и тази година, както и традицонният свободен достъп за всички локации от програмата. Очакват ни много изложби, премиери, танц и пърформанс, литература, филмови прожекции, а за първи път - и присъствие на големи национални фестивали. Тази година участващите проекти са над 100, разпределени в 70 локации из целия град.

 

Програмата на „Нощта" остава традиционно изградена от три основни модула - „Музеи и галерии", „Култура и клуб" и „Град и публични пространства" (в който за първи път ще бъдат представени фестивали и събития, които не са се случвали в града). Друга новост е, че тази година няколко културни института и посолства ще се включат в „Нощта" със собствена програма. 

Началният час на програмата и в двата дни е от 19:00 до 01:00, а детската програма стартира в 16:00 часа. За повече информация можете да посетите следните адреси:

www.night.bg

www.night.bg/blog

www.facebook.com/museum.night.plovdiv

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах