сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Амулетен свитък лекарственик от 1838 г. е събрал силата на билките да лекуват. Той ще бъде изложен в Криптата на храм „Св. Александър Невски” до края на месец май.
13 училища се откриват в Европа (Испания, Малта, Кипър, Германия, Великобритания), 4 - в САЩ (в щатите Масачузетс, Ню Джърси, Илинойс) и 1 в Квебек, Канада. Българско неделно училище ще има и в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби.
Туризмът е сектор в икономиката, който има потенциал да допринесе за създаването на трудова заетост. Има сериозен принос и в ръста на БВП, но също и за развитие на периферните райони в страната.
На извънредна сесия Общинският съвет в Копривщица е взел решение да премахне статута на града като архитектурно-исторически резерват, съобщи пред медиите кметът на Копривщица Генчо Герданов.
На 27 март – Международен ден на театъра, от 19.00 часа под купола на Цирк „Балкански” в парк „Възраждане” ще се проведе официалната церемония по връчването на Наградите ИКАР, която слага край на тазгодишното издание на Софийския театрален салон.
Благовещение е един от големите пролетни празници. Той е част от Великденския празничен цикъл и винаги се отбелязва на 25 март.
На 26 март местим стрелките на часовниците си с един час напред.
С Балкански рафтинг-фестивал „Х-клуб” Станимир Станимиров „Чачи” даде старт сезона на спусканията с лодки по река Струма край Симитли.
Най-модерният хидрографски кораб в българския участък на река Дунав бе кръстен тържество с бутилка шампанско, разбита от европейския координатор за коридор „Рейн-Дунав“ Карла Пайс.
Корабът „Ривър Адажио“, който плава под швейцарски флаг, откри днес официално туристическия сезон по река Дунав.
25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Страница 32
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах