сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души.
Най-старата астрономическа обсерватория на Балканския полуостров, на 120 години, за пореден път събра съмишленици и граждани на София в Борисовата градина по време на Деня на отворените врати на Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".
Богата целодневна програма привлича малки и големи за празника в Драгоман на 22 април.
На 21 април 2017 г. учениците от ІХ и Х –те класове от Училища „Дружба“ решиха да отбележат Международният ден на планетата Земя с проекти на тема „Богатствата на Земята“ и филм на екологична тематика.
„Аз съм на върхa!" Тази фраза, която алпинистите от българската експедиция чуват по радиостанцията в 18:15 ч. местно време в базовия лагер, ознаменува цяла поредица от забележителни събития.
Тракийската гробница при Казанлък е част от голям некропол, разположен недалеч от Севтополис – столицата на древното Одриско царство.
Априловската гимназия е първото светско училище в България. То е основано и поддържано благодарение на даренията на родолюбиви габровци.
Първото Велико народно събрание заседава само ден, непосредствено след приключването на работата на Учредителното събрание (10 февруари 1879 - 16 април 1879 г.). По предложение на епископ Климент (Васил Друмев) ВНС избира Александър І Батенберг за княз на България.
Атентатът в катедралния храм „Света Неделя“, при който загиват 213 души, а около 500 са ранени, е най-тежкият терористичен акт в историята на България. Извършен е на Велики четвъртък от група дейци на военното крило на Българската комунистическа партия (БКП).
На 14 април 1876 година в местността Оборище край Панагюрище започва двудневното Оборищенско събрание, което на практика представлява първото българско народно събрание изобщо.
24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Страница 31
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах